Inredning

Från utmattning till dröm

Jag skulle vilja berätta om när jag gick in i utmattning.  För mig blev det för första gången i mitt liv tydligt att jag bott på många platser men aldrig skapat mig ett hem. Den första tiden efter kraschen vilade jag. Jag vilade och hämtade kraft i naturen och hos familjen. Någon tipsade mig om att läsa Robin Sharmas bok “Munken som sålde sin Ferrari”. Tankar kring livet, vad som är viktigt, hur stress påverkar och flera dimensioner på allt … Boken gav mig kraft och inspirerade mig till att söka efter mig själv – mitt rätta jag. Händelser och minnen hjälpte mig sakta att återupptäcka vem jag är och vad jag drömmer om.

Jag skulle vilja berätta om när jag gick in i utmattning.  För mig blev det för första gången i mitt liv tydligt att jag bott på många platser men aldrig skapat mig ett hem. Den första tiden efter kraschen vilade jag. Jag vilade och hämtade kraft i naturen och hos familjen. Någon tipsade mig om att läsa Robin Sharmas bok “Munken som sålde sin Ferrari”. Tankar kring livet, vad som är viktigt, hur stress påverkar och flera dimensioner på allt … Boken gav mig kraft och inspirerade mig till att söka efter mig själv – mitt rätta jag. Händelser och minnen hjälpte mig sakta att återupptäcka vem jag är och vad jag drömmer om.

De miljöer och relationer vi vistas i formar oss. Min upplevelse i stressen var att jag prioriterat bort mig själv, glömt vem jag var, vad jag gillar och tycker om. Jag hade tappat kontakten med min egen kraft och resan från denna insikts-dag har varit tuff men fantastisk.

Jag har verkligen kommit närmare essensen av mig själv – och mitt syfte i livet, vilket ger en grundläggande glädje och trygghet i mig själv. När man varit nära att förlora allt ser man på ett tydligare sätt vad som verkligen är viktigt. I och med detta återfick jag min hunger för livet, efter att lära mig mer, förstå och utvecklas. I min iver om att skala av och återupptäcka fann jag återigen läran om feng shui.

Boken “Feng shui för själen” av Agneta Nyholm fick mig att känna mitt kall. Pusselbitarna ramlade på plats och jag började att göra om i mitt eget hus. Min intention var att skapa ett rum där jag verkligen kunde trivas, få känna mig stolt och avslappnad. Ett rum där jag kan vara bara jag – i balans. När vardagsrummet var färdigt upplevde jag färgernas tydliga påverkan på mitt mående.

Nästa projekt blev sovrummet, att kosta på och göra om ett helt fräscht rum kan kännas knepigt, men idag förstår jag hur viktigt det är. Rummet behöver anpassas till personerna som bor där, deras unika behov, drömmar och önskemål. Med färgpsykologi, placering av möbler och materialval påverkar energierna i rummet, vilket i sin tur har en avgörande effekt på den som vistas där.

Allt är föränderligt och genom hela livet utvecklas vi. Därför är det inte konstigt att miljöerna vi lever i behöver anpassas och uppdateras för att stötta vår utveckling och våra nya behov.
Vi är alla energivarelser, en del i universums energi och det är därför logiskt att vi påverkas av allt omkring oss.

Har du någon gång känt att du slappnar av extra bra på en plats, att du kan koncentrera dig bättre? Då är energin på den platsen i harmoni med dig och din energi. Åter andra miljöer kan göra dig orolig, stressad och/eller nervös. Det beror mest troligt på färger, möblemang eller på andra personer som vistas i rummet och vars energier påverkar oss. Vi är alla olika och är här med olika syften och det är naturligt att det som är vackert för mig kanske inte är vackert för dig.

I denna process att hitta åter till mig själv har jag funnit de grundläggande behoven och hittat tillbaks till sådant jag egentligen visste redan som barn. Jag är expert på att känna in och förstå andra personers känslor och behov, jag är introvert och intuitiv, hypersensitiv. Det är min gåva och äntligen har jag funnit hur jag ska använda den. Idag jobbar jag som inredningsdesigner och coachar andra som vill växa och hitta åter till sitt jag och sina drömmar. Jag blandar personlig utveckling med inredning för att skapa just ditt unika hem, som stöttar just dig, just nu! Så kom – följ med på resan mot dina drömmar!

Finns här för dig,
med kärlek Linda Lii

Mitt alldeles egna livets träd av konstnären Susanne Arnfridsson
Annonser

47 reaktioner till “Från utmattning till dröm”

 1. Vilket inspirerande inlägg om att hitta vägar. Jag har en vän som är hemma sjukskriven efter en tuff period. Hon och jag letar nya vägar tillsammans, jag ska be henne titta in till dig. Kram

  Gilla

 2. Har verkligen tänkt läsa munken som sålde sin Ferrari, men får verkligen slå hål i saken och göra det nu efter detta. Vill verkligen reflektera och få ut så mycket som möjligt. Hitta mig själv osv. Kram <33

  Gilla

 3. Får en klump i magen när jag läser ”Jag har bott på många platser, men aldrig skapat mig ett hem” för så var det under väldigt väldigt väldigt många år i mitt liv. Jag flyttade hemifrån när jag var 16 år, flyttade en gång till innan jag var 19 och när jag var 19 år flyttade jag till Västerås efter att ha hittat kärleken. Då slog det mig att jag under 3 år inte känt mig hemma någonstans. Tre år är säkerligen inte lika lång tid som för dig, men det var otroligt tufft att känna att man inte hört hemma någonstans under tre års tid.. ❤️

  Gilla

 4. WOW vilken resa du har gjort! Och vad autentisk din historia om hur du blev inredningsarkitekt låter. Jag undrar då vad det är för fel på mig som också älskar att ha det fint och harmoniskt, men när jag har skapat detta så tröttnar jag på det efter en vecka 🤷‍♀️

  Gilla

  1. Intressant fundering. Syftet. Jag tror allt vi går igenom är förberedelser för det vi ska utföra. När vi fått rätt erfarenheter behöver vi återgå till vårt naturliga jag för att utföra det vi är här för … typ så 😊

   Gilla

 5. Jag har min lilla hörna i köket. Där tycker jag om att sitta och mysa. Bara få vara liksom. Men visst är det mycket som spelar roll i omgivningen. Idag är hela vårt samhälle så stressat och ”fixerat”. hemskt hur mycket man påverkas.

  Gilla

 6. Så spännande det där med energier. Jag hade nog spontant sagt att jag inte funderar så mycket på det, men visst är det så att det finns vissa platser där det är lättare att finna ro.

  Gilla

 7. Så intressant att läsa då jag också vart och fortfarande är lite i utmattningen! Tack för boktipsen, ska kolla in den andra boken du berätta om. Jag blir lite avis när jag läser om hur folk som blivit utbrända har hittat en inrero och sig själva och vad de vill i livet. Jag känner inte alls något speciellt.. Men man blir glad av att läsa dina inlägg och hoppas att det bara går framåt för dig ❤

  Gilla

 8. Jag känner verkligen igen mig. Jag har också kollat in feng chui. Min svärmor tipsade mig om det framförallt det med omgivningen och hur man inreder och möblerar i sitt hem. Jag mår faktiskt bättre efter att ha testat detta och jag är glad över att du skriver om det i din blogg. Superfint och välskrivet inlägg!

  Gilla

 9. Så intressant inlägg jag har också väldigt lätt för att känna av andras känslor och mående. Använder mycket av min magkänsla och intuition idag. Eftersom jag har jobbat mycket med mig själv med 🙂

  Gilla

 10. Det är väldigt viktigt hur man lever i sin uppfostran som barn och tonåring . jag e glad att du fick och kunde läsa den boken som gav dej så mkt inspiration efter din krasch 💕.

  Gilla

 11. Väldigt intressant inlägg, och att din utmattning kunde leda dig in i ett yrke på det sättet. Häftigt. Samtidigt förstår jag vad du menar. Gick på en stresshanteringskurs för dryga året och förstår nu varför jag gillar mitt vardagsrum så mycket. Behöver naturen,

  Gilla

 12. Intressant!
  Boktipset om ”munken som sålde sin ferarri” måste jag kolla upp, låter riktigt spännande. Livet är så stressigt och fyllt av krav och ”ska ha” för att man ska vara lyckad och intressant person.
  Detta tycker jag är så tröttsamt och jag vill inte bry mig om sånt men måste få in fler synvinklar på det för att våga.

  kram kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s